vraag & antwoord

Veel bijvoeglijke naamwoorden achter elkaar

Taal en communiceren

Op het visitekaartje van een van onze collega’s staat Creatieve, Ambachtelijke en Transportactiviteiten. Ik vraag me af of dat correct is. In de tekst creatieve, ambachtelijke en transportactiviteiten zijn creatieve en ambachtelijke bijvoeglijke naamwoorden. Transportactiviteiten is een samenstelling van transport en activiteiten. Er is dus sprake van verschillende woordsoorten. De regel is dat je verschillende woordsoorten niet […]

Op het visitekaartje van een van onze collega’s staat Creatieve, Ambachtelijke en Transportactiviteiten. Ik vraag me af of dat correct is.

In de tekst creatieve, ambachtelijke en transportactiviteiten zijn creatieve en ambachtelijke bijvoeglijke naamwoorden. Transportactiviteiten is een samenstelling van transport en activiteiten. Er is dus sprake van verschillende woordsoorten. De regel is dat je verschillende woordsoorten niet kunt samenvoegen. Daarom is creatieve, ambachtelijke en transportactiviteiten niet juist. Wel correct is: creatieve en ambachtelijke activiteiten en transportactiviteiten, maar ik geef toe dat dit niet lekker leest. Hoe los je dit op? Wellicht kun je het veranderen in transportactiviteiten en creatieve en ambachtelijke werkzaamheden.

Reageer op dit artikel