vraag & antwoord

Verkleinwoorden van Franse woorden

Taal en communiceren

Hoe maak ik het verkleinwoord van bijvoorbeeld colbert? Van oorsprong Franse woorden die eindigen op een d of t krijgen de volgende verkleinvormen: biscuitje chaletje colbertje crapaudje rechaudje Als je deze woorden aan het eind van de regel moet afbreken, schrijf dan biscuit-je, chalet-je, colbert-je, crapaud-je en rechaud-je. Maar probeer deze vreemde schrijfwijzen zo veel […]

Hoe maak ik het verkleinwoord van bijvoorbeeld colbert?

Van oorsprong Franse woorden die eindigen op een d of t krijgen de volgende verkleinvormen:

  • biscuitje
  • chaletje
  • colbertje
  • crapaudje
  • rechaudje

Als je deze woorden aan het eind van de regel moet afbreken, schrijf dan biscuit-je, chalet-je, colbert-je, crapaud-je en rechaud-je. Maar probeer deze vreemde schrijfwijzen zo veel mogelijk te voorkomen. Hiermee voorkom je dat je lezer moet teruglezen.

Reageer op dit artikel