vraag & antwoord

“Zet ik spaties tussen de voorletters in een naam, of niet?”

Taal en communiceren

Nee, geen spaties. Het is dus: P.G.M. van Dijk. Het is een regel dat je geen spaties zet tussen de voorletters van een persoon. Meestal geeft dit geen problemen, behalve als iemand bijvoorbeeld Joh.W.A. van Dijk heet.  Officieel zet je ook geen spatie na Joh. Toch adviseert Onze Taal dat wel te doen, omdat het […]

Nee, geen spaties. Het is dus: P.G.M. van Dijk. Het is een regel dat je geen spaties zet tussen de voorletters van een persoon. Meestal geeft dit geen problemen, behalve als iemand bijvoorbeeld Joh.W.A. van Dijk heet. 

Officieel zet je ook geen spatie na Joh. Toch adviseert Onze Taal dat wel te doen, omdat het anders een heel vreemd woordbeeld oplevert. Dus: Joh. W.A. van Dijk. 

Tot slot: zet tussen de titels in een adressering wel een spatie: 

mr. dr. G.H. van der Stoel

Reageer op dit artikel