vraag & antwoord

Iets ter kennisgeving aannemen

Taal en communiceren

Is het ‘ter kennisgeving aangenomen’ of ‘ter kennisneming aangenomen’?

Volgens www.onzetaal.nl luidt de uitdrukking iets voor kennisgeving aannemen. Het betekent dat je iets hoort, maar dat je er verder niets mee doet. Als je iets voor kennisgeving aanneemt, dan ga je er dus van uit dat het alleen een mededeling is en dat je er geen actie op hoeft te ondernemen.

Overigens bestaat kennisneming ook. Maar dan bedoel je dat je ergens informatie uit haalt: je gaat actief ergens kennis van nemen. Dit heeft dus een andere betekenis en bestaat alleen als apart woord. De uitdrukking voor kennisneming aannemen bestaat niet. In notulen is dat waarschijnlijk niet aan de orde.

Ook interessant

Redigeren; waar let je op?
25 elementaire schrijfregels [Vakbase]
Een uitnodigende sollicitatiebrief schrijven [Vakbase]
Training Creatief zakelijk schrijven
Training Kei in taal

Reageer op dit artikel