vraag & antwoord

Hoe vertaal je een geslaagd project naar je manager?

Taal en communiceren

Hoe vertaal je een geslaagd project naar je manager? Anna Tjumina, oprichter van Global PA Academy, geeft antwoord op deze vraag met twee tips.

Hoe vertaal je een geslaagd project naar je manager?

Geslaagd project tonen

“Naadloze organisatie en schadebeperking – dat is wat we als assistant doen. De meeste problemen die we ondervinden blijven onder water. Wij weten het en we weten ook hoeveel moeite het kost ze op te lossen. En dus zitten we zelf in de beste positie om daar trots op te zijn. Haal je waardering uit de complimenten die je jezelf kunt geven. Alleen jij weet hoeveel tijd het kostte om dat rapport perfect in orde te krijgen of het teamuitje te regelen.”

Tips

Maar wil je toch een geslaagd project tonen aan je manager? Doe het dan als volgt:

  1. Zoek een rustig moment uit en overhandig je manager een statusrapport. Dat is een lijst met alles wat je voor elkaar hebt gekregen en eventueel je tijdsinspanning. Doe het niet omdat iemand het vraagt, maar omdat je het belangrijk vindt dat je manager weet wat je voor hem of haar doet. Doe dat eens per maand en neem zo mogelijk ook kostenbesparingen mee. Denk als een Business Partner. Hij zal echt niet op details ingaan, maar dan heb je wel mooie onderbouwing voor de volgende beoordeling.
  2. En dan nog een truc: als je echt ergens trots op bent, vier het dan met een traktatie. Natuurlijk nodig je jouw manager uit om mee te smikkelen. En natuurlijk zal de vraag komen wat de aanleiding is. En dan heb je de aandacht en kun je er alles over vertellen.

 

 

Reageer op dit artikel