nieuws

Zo werk ik: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’

Coördineren

Zo werk ik: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’
Silvana van Abcoude, coördinator frontoffice Club Pellikaan

In de rubriek ‘Zo werk ik’ vragen we managementassistentes naar hun zichtbaarheid en duurzame inzetbaarheid op hun werk. Hoe zij hun positie innemen, wat hun passie is en welke talenten ze inzetten, hoe zij hun toekomst en het vak zien en wat hun beste tips voor vakgenoten zijn. Dit keer staat de gastvrije durfal Silvana van Abkoude op het podium.

Spot op: Silvana van Abkoude (28)
Functie: coördinator frontoffice Club Pellikaan Breda
Motto: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” (Uitspraak van Pippi Langkous.)
Talenten: Positief ingesteld, heel eerlijk en duidelijk op respectvolle manier, nergens bang voor, gedreven, leergierig.
Ontwikkelpunten: “Mijn grenzen aangeven en relativeren. Omdat ik heel persoonlijk ben, krijg ik ook weleens iets terug waar ik me wellicht persoonlijk niks van hoef aan te trekken…”

Carrière, taken en passies

Na de havo heeft Silvana Pedagogiek gestudeerd en haar propedeuse gehaald. “Ik wilde graag voor mensen zorgen, liever werken en leren tegelijk. Bij BBL Kinderopvang zagen ze potentie in mij en ik pakte dingen snel op. Hierdoor kreeg ik al snel een coördinerende functie voor de tussenschoolse opvang.”

Ik houd niet van eilandjesgedrag

Na het afsluiten van haar opleiding mocht Silvana als locatieleidster een nieuw kinderdagverblijf met nieuwe visie meehelpen opzetten. “Onze intrinsieke motivatie was hoog, evenals de druk en ik heb veel geleerd. Over het vak, maar ook om in een team te staan en dit team tegelijkertijd aan te sturen. Toen ik zelf met personal training startte, zocht Club Pellikaan iemand voor het weekend aan de receptie. Hier wilde ik werken! Ondanks dat ik nul receptie-ervaring had. Ik ben van de trial en error. Liever ga ik een keer op mijn gezicht dan dat ik iets niet durf. Door deze twee jobs merkte ik veel verschil bij mijzelf qua energie. Het was tijd voor iets anders en ik had geen doorgroeimogelijkheden bij het kinderdagverblijf.”
Uiteindelijk ging de frontofficemanager bij Club Pellikaan weg en dit werd Silvana’s functie. “Ik mocht een goed draaiend geheel overnemen. Dat vond ik spannend, de lat lag hoog. Ik verbind me graag met de leden en met collega’s. Ik houd niet van eilandjesgedrag. De receptie is het kloppend hart en iedereen komt hier langs. Ik ben verantwoordelijk voor alle communicatie naar de leden en heb een team van acht mensen. Ik wil er op elk vlak voor zorgen dat er verbinding is met mij en de club. Ik vind het fijn te faciliteren, oplossingen te bedenken en mensen te ontzorgen; je kunt me overal wegzetten.”

Als er nieuwe kansen komen, grijp ik die graag

Positie, kwetsbaarheid & zichtbaarheid

Silvana is zichtbaar. “Door er gewoon te zijn, te doen waar ik goed in ben én me kwetsbaar op te stellen. Als ik bijvoorbeeld iets niet weet, durf ik om hulp te vragen. Ik spreek uit wat ik zie, denk en voel. Ik hoef geen gelijk te krijgen, maar wil graag samen met leden, van wie ik heel veel vragen krijg, en het coördinatorenteam kijken waar we staan. Ik spreek graag face-to-face dingen uit en luister goed. Ik wil me verplaatsen in anderen. Er werken hier veel persoonlijkheden, met ieder hun eigen kracht. Hierdoor draait de club goed, we ondersteunen elkaar en vullen elkaar aan. Ik leer veel in mijn loopbaan door praktijkervaring. Ik krijg ook vertrouwen van het management om dingen aan te pakken.”

Silvana’s tips voor vakgenoten

  • Kies voor jezelf en vertrouw op je intuïtie.
  • Investeer in jezelf, op welke manier dan ook.
  • Doe wat je gelukkig maakt, dan sta je in je kracht.

Als we Silvana echt goed kennen, dan weten we dat ze een diepgewortelde liefde heeft voor Bali, dat dit voelt als thuiskomen (Indische roots) en dat ze een wervelwind van energie kan zijn.

Toekomstdromen en inzetbaarheid

Silvana denkt dat ze altijd een toegevoegde waarde heeft door haar sterke mindset. “Ik ben super betrokken en leergierig. Ik wil graag doorgroeien en als er door interne verschuiving nieuwe kansen komen, dan grijp ik die graag. Iedereen werkt ter ondersteuning van de clubmanager. Wij faciliteren elke andere afdeling en een goede communicatie is cruciaal, dat stroomlijnen we. Als ik 30 word, wil ik graag een jaar op Bali wonen en werken, in de hospitalitybranche, liefst een functie waarin ik frontoffice en sales kan combineren. Ik wil hier gericht naartoe werken en ik weet dat men op Bali mijn millenniummentaliteit goed kan gebruiken.”

Advies Jocelyn Rebbens

Jocelyn Rebbens

Jocelyn Rebbens

Silvana is de vrolijkheid zelve. Als je moeizaam je bed uitkomt om te gaan sporten, ben je blij dat je gegaan bent, alleen al door haar hartelijke ontvangst. Ze lost vragen op, is betrokken en oprecht geïnteresseerd. Ik vind Silvana heel volwassen in haar communicatie en formulering. Een passende tip bij haar ontwikkelwens is het boek dat ik zelf recent kreeg: De edele kunst van not giving a f*ck van Mark Manson. Wees selectief in het je persoonlijk aantrekken van feedback, kijk waar je iets mee wilt doen en wie jou mag raken.

Reageer op dit artikel