nieuws

De zomer van Gwennie Benjamins: afronden, opruimen, vernieuwen

Coördineren

De zomer van Gwennie Benjamins: afronden, opruimen, vernieuwen
Management Support-columniste Gwennie Benjamins tijdens een van haar bergvakanties.

Naar een idee van columniste Gwennie Benjamins houdt Management Support deze zomer (2019) een estafette-interview met diverse managementondersteuners. Wat betekent de zomer voor jouw werk, waar ga je op vakantie en waar droom je van als je in een hangmat ligt? Gwennie, officemanager bij de rechtbank van Breda, trapt zelf af en geeft het stokje door aan een managementsecretaresse.

1) Wat betekent de vakantieperiode voor jouw werk?

Gelukkig bemannen we met z’n tweeën het bestuurssecretariaat bij ons op het werk. Eigenlijk zorgen we er altijd voor dat er wel iemand is, dus ook tijdens de vakanties. Dit betekent dat mijn collega en ik onze (zomer)vakanties op elkaar afstemmen. Nu scheelt het dat het niet alleen voor onszelf vakantietijd is, maar ook voor onze collega’s en bazen natuurlijk! Iedereen doet een stapje terug en dus is de zomer eigenlijk wel een lekker rustige periode voor het werk. Zelfs voor achterstallige klusjes is tijd.

2) Wat is jouw beste werktip voor de vakantieperiode?

Ik probeer tijdens de vakantieperiode mezelf te resetten qua werkzaamheden. Net als in het onderwijs loopt ook bij onze rechtbank de werkcyclus van september tot en met juni. De maanden juli en augustus zijn dus prima om dingen af te maken, op te ruimen en te vernieuwen, waardoor we in september weer met een schone lei kunnen beginnen. Eigenlijk is mijn tip dus: lekker opruimen tijdens de zomermaanden à la Marie Kondo! 😉

3) Ik zou nog wel de managementassistente willen worden van …

Een grote uitgeverij! Lijkt me enorm inspirerende om schrijvers (in spe) te ontmoeten, terwijl je gewoon aan het werk bent.

4) Mijn favoriete vakantie is …

Een sportieve vakantie. Bergen, klimmen, (hoog) wandelen, huttentochten… Heerlijk! Hoofd lekker leeglopen en alleen in de natuur zijn. Afschakelen van alle social media en vooral geen telefoon waar iedere keer op gereageerd moet worden! Door mijn burn-out dit jaar (en afgelopen jaar) ben ik me nog meer bewust van hoe belangrijk het is om totaal af te schakelen van alles. Voordeel van de bergen en huttentochten is dat er soms helemaal geen bereik is. Hoe heerlijk is dat? Dit jaar zijn we in juni tien dagen in Noord-Italië geweest.

Efficiënter met je tijd en energie omgaan?

Efficiënter met je tijd en energie omgaan?

5) Op een onbewoond eiland / reis neem ik in ieder geval mee:

Mijn Moleskine en genoeg pennen. Als ik dan al eens een boek wil schrijven, is daar misschien de grootste kans op succes! (En ik denk dat er geen stroom is op een onbewoond eiland, dus mijn MacBook heeft niet zoveel zin, vermoed ik…)

6) Wat zou je doen als je de hoofdprijs in een loterij wint?

Heel cliché, maar ik zou echt stoppen met werken voor een ander en voor mezelf beginnen. Schrijven, fotograferen… en vrijwilligerswerk, waarbij vrouwen centraal staan. Misschien dat ik de drukke vrouwen van nu wel zou willen voorlichten over burn-out. Hoe voorkom je het? Kan je het überhaupt wel voorkomen? Hoe herken je het? Wat kun je doen als je vermoedt dat je hard op weg bent naar…? En… nou ja, dát dus!

7) Wat is de beste levens- of kantoorles die je ooit heb gehad?

Een paar jaar geleden is onze middelste zoon heel erg ziek geweest. Hij is door het oog van de naald gekropen en is na een zwaar ziekbed weer helemaal opgekrabbeld. In die tijd werd het ons erg duidelijk dat niet alles vanzelfsprekend is. Gezondheid, leven, de dood. Het wordt inderdaad in één adem genoemd. Sinds die tijd gebruik ik altijd maar één woord: leef! Of, nou ja, misschien twee woorden: leef nu!

8) Welke vraag wil jij aan de volgende kandidaat stellen?

Als je het roer volledig om mocht gooien, welke baan zou je dan willen hebben? Niet denken aan opleiding, financiën voor opleiding en dergelijke, gewoon: wat is jouw droombaan?

Ik geef het stokje door aan Petra de Koning, managementsecretaresse bij Adelante in Hoensbroek.

Reageer op dit artikel