vraag & antwoord

Hoe kan ik de doelstellingen van het secretariaat voor dit jaar bepalen?

Coördineren

Kernvraag bij het bepalen van doelstellingen is: WAT wil je bereiken en HOE ga je dat doen? De doelstellingen kunnen persoonlijk zijn of gericht op jouw werkzaamheden (voor de manager) en de taken van het secretariaat.Wat je persoonlijke doelstellingen betreft kun je bijvoorbeeld denken aan:WAT: je wilt efficiënter werken.HOE: door een workshop timemanagement te volgen.Kijk […]

Kernvraag bij het bepalen van doelstellingen is: WAT wil je bereiken en HOE ga je dat doen? De doelstellingen kunnen persoonlijk zijn of gericht op jouw werkzaamheden (voor de manager) en de taken van het secretariaat.
Wat je persoonlijke doelstellingen betreft kun je bijvoorbeeld denken aan:
WAT: je wilt efficiënter werken.
HOE: door een workshop timemanagement te volgen.
Kijk ook of je nieuwe taken en verantwoordelijkheden zou willen. Wat is de reden (noodzaak of persoonlijke voorkeur)? Hoe pas je die taken in je huidige functie in? Wat zijn de gevolgen?
Jouw doelstellingen kunnen ook afhangen van die van je manager. Je kunt evalueren hoe de samenwerking gaat en met je leidinggevende bespreken wat hij van jou verwacht. Zijn er bepaalde projecten die je voor hem kunt uitvoeren?
Voor het secretariaat kun je inventariseren op welke punten verbetering nodig is. Kan bijvoorbeeld de dienstverlening worden verbeterd? Zijn er processen die niet soepel verlopen? Zou het secretariaat kostenbesparender kunnen werken? Ook kun je kijken wat de medewerkers van het secretariaat kunnen en willen.
Na je inventarisatie kun je helder omschrijven welke doelen je wilt bereiken en hoe je dat gaat realiseren.

Reageer op dit artikel