artikel

Apps notities

Digitaal werken

Swipes, een populaire takenlijstbeheerder voor iOS, is sinds enige tijd ook voor Android beschikbaar. Swipes helpt je te focussen op één taak tegelijkertijd, rekening houdend met ingestelde prioriteiten en vervaldatums. Erg praktisch is de sterke integratie met Evernote. Zo kun je takenlijsten uit Evernote via Swipes afhandelen of notities aan taken koppelen.

Wunderlist | Android, iPhone, iPad, Windows Phone (gratis)

De bekende takenlijstbeheerder Wunderlist heeft onlangs enkele handige nieuwe functies gekregen. De mooiste is dat je takenlijstjes in folders kunt organiseren, ideaal als je veel lijstjes hebt gemaakt. Ook kun je sneller taken toevoegen via Quick Add. De Android-versie heeft bovendien een moderner jasje gekregen.

FloatNote | Android (Gratis met in-app aankopen)

FloatNote is een handig hulpje om notities te maken tijdens het bellen. De app toont een klein zwevend venster waarin je notities kunt maken. Erg praktisch is dat je aparte notities per contact kunt maken, zodat je bij een gesprek met een bepaalde contactpersoon direct de relevante notities te zien krijgt en weet wat je bijvoorbeeld nog moet navragen.

Squarespace Note| Android (Gratis)

Prima hulpje om snel een notitie te maken, eventueel voorzien van foto’s, die je met één veegbeweging kunt versturen naar bijvoorbeeld Evernote, Dropbox of e-mail. Handig om snel en eenvoudig je ideeën op te schrijven. Een notitie kan automatisch worden voorzien van bijvoorbeeld je locatie en de datum.

SketchBook Pro | Android, iPad (€4,49)

Een van de beste en handigste apps voor het maken van notities. Ideaal ‘kladblok’om je ideeën op papier te zetten. Je kunt met meerdere lagen werken, op een extra groot canvas en met uiteenlopende pennen en kwasten. Ook zijn er verschillende deelopties. Om een indruk te krijgen kun je de gratis (en enigszins uitgeklede) versie SketchBook Express proberen.

Day One | iPhone, iPad (€ 8,99)

Day One is een mooie app voor het maken van dagelijkse verslagen of notities, die je kunt voorzien van onder meer locatie en foto’s. Je kunt notities doorzoeken of organiseren aan de hand van trefwoorden. Sinds kort kun je, via een webpagina, je notities ook delen.

 

Reageer op dit artikel