checklist

SharePoint Mijn site: wat houdt het in?

Digitaal werken

“Mijn Site” bij SharePoint is het beste te vergelijken met “Mijn documenten” maar dan natuurlijk in “the Cloud” of op het Intranet.

SharePoint Mijn site: wat houdt het in?

“Mijn Site” heeft standaard twee bibliotheken: “Persoonlijke documenten” waar je privédocumenten kunt opslaan en “Gedeelde documenten” waar ook je collega’s documenten van jou kunnen lezen. Jij bent de baas, en dus kun je op “Mijn Site” zelf bibliotheken en sites maken. Helemaal naar eigen wens! Dit is de laatste tip in onze reeks SharePoint-tips.

Nog veel meer te weten komen? Bekijk dan eens onze twee trainingen Optimaal werken met SharePoint 1 en 2. En op de Management Support Workshopdagen op 10, 11 en 12 april 2018, kun je de workshop Slim samenwerken met SharePoint volgen.

Mijn site: mogelijkheden

Natuurlijk heeft “Mijn Site” nog veel meer mogelijkheden dan alleen documenten opslaan in de standaard bibliotheken.

Een “smoelenboek” zit bijvoorbeeld standaard in SharePoint. Iedereen kan daar zelf zijn persoonlijke gegevens in zetten zodat collega’s direct weten waarvoor ze iemand kunnen benaderen.

Met “Labels” kun je aangeven dat je een website hebt bezocht die je handig vindt. Collega’s kunnen zien welke websites je goed vindt.

Label

Nog een voorbeeld: je komt ergens in SharePoint een document tegen dat je vaak nodig hebt. Het document staat op een willekeurige site of in een bibliotheek waar je zelf niet vaak komt. Het is dan mogelijk om documenten te volgen en snel terug te vinden door er je eigen “Label” op te plakken. Bijvoorbeeld een Label “Volgen” zodat je het document snel kunt terugvinden. Omdat ik deze “persoonlijk” maak zien mijn collega’s dit label niet.

Het notitiebord van een collega kan ik gebruiken om een aantekening te maken zodat hij/zij direct is geïnformeerd en daar ook een mailtje van ontvangt.

Je kunt volop eigen Sites, bibliotheken en lijsten maken met bijvoorbeeld:

  • Vakantiefoto’s
  • Procesbeschrijvingen voor je functie
  • Eigen verlofadministratie
  • Interessante hyperlinks
  • Persoonlijk contacten
  • Lekkere recepten
  • enzovoort…

Lees ook deze artikelen over Sharepoint

Wat is het?
Agenda en taken
Samenwerken in de documentbibliotheek
Zo maak je een enquête
Alles wat je moet weten
Nuttig platform voor vergaderen

Aan de slag

Slim samenwerken met SharePoint op het secretariaat [vakbase]
Slim samenwerken met SharePoint [workshop]
Optimaal samenwerken met SharePoint 1 en 2 [trainingen]

Reageer op dit artikel