nieuws

Postzegels zijn dikmakers

Digitaal werken

Grote hoeveelheden postzegels plakken is niet goed voor het gewicht. Een gemiddelde postzegel bevat zo’n zes calorieën.

Grote hoeveelheden postzegels plakken is niet goed voor het gewicht. Dit vermeldt de Engelse PTT; deze week verving zij de suikerhoudende postzegels door zelfklevende zegels.

SUIKERVRIJE ZEGELS

Een gemiddelde postzegel bevat 5,9 calorieën. Een secretaresse die elke week ongeveer honderd postzegels likt voor de zakelijke post krijgt zo 590 calorieën binnen. Dat staat gelijk aan het eten van een pizza of twee chocoladerepen. Volgens de Britse posterijen bevat de lijm aan de plakzijde van de zegel suiker. Dit verklaart het aantal calorieën in de postzegel. De Britse post heeft maandag, om haar klanten onnodig overgewicht te besparen, zelfklevende postzegels op de markt gebracht. In Nederland zijn de zelfklevende postzegels al jaren geleden op de markt gebracht.

Reageer op dit artikel