nieuws

Veel mail verkeerd gestuurd

Digitaal werken

Ongeveer zes op de tien werknemers stuurt wel eens een e-mail naar de verkeerde persoon.

Ongeveer zes op de tien werknemers stuurt wel eens een e-mail naar de verkeerde persoon. Voorzien van kritische kanttekening kan zo’n e-mailbericht de afzender flink in verlegenheid brengen.

OEPS!

Een gemiddelde werknemer verstuurt zo’n 50 e-mails per dag, dat zijn 12,500 per jaar, geen wonder dat er af en toe iets fout gaat tijdens het verzenden. Veelgemaakte ongelukjes zijn het beantwoorden van de e-mail in plaats van de mail door te sturen naar een collega voor zijn reactie of ter informatie. Het bericht is dan wel eerst voorzien van kritische opmerkingen, roddel of grapjes of andere informatie die niet voor iedereens ogen bestemd is. Ook de verkeerde persoon (met bijna dezelfde naam …) of een hele groep in het e-mail adressenboek selecteren komt voor. Zo worden ‘ongepaste’ e-mails óók naar de baas gestuurd, en worden berichten met persoonlijke gegevens van werknemers per ongeluk naar een ‘hele staf’ of hele afdeling gestuurd.

Reageer op dit artikel