nieuws

Is papierloos werken een utopie?

Digitaal werken

Vergaderen zonder paperassen, documenten lezen van je tablet? Nee hoor. Papierloos werken komt maar niet echt van de grond in ons land. Nederlanders printen gemiddeld negen pagina’s per dag. Tegelijkertijd vindt driekwart van de werknemers het een prettig idee om in een omgeving te werken met zo weinig mogelijk papier. Dat blijkt uit onderzoek van […]

Vergaderen zonder paperassen, documenten lezen van je tablet? Nee hoor. Papierloos werken komt maar niet echt van de grond in ons land. Nederlanders printen gemiddeld negen pagina’s per dag.

Tegelijkertijd vindt driekwart van de werknemers het een prettig idee om in een omgeving te werken met zo weinig mogelijk papier. Dat blijkt uit onderzoek van social intranet-aanbieder Viadesk.

1,5 boom per jaar

Het bedrijf heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van papier door bedrijven in Nederland. Per jaar printen zij gemiddeld 1,5 boom. In Duitsland, waar Viadesk ook actief is, zijn bedrijven nog veel meer gehecht aan papier. Daar print men op jaarbasis ruim 3 keer zoveel als in Nederland. Duitse werknemers printen daarmee zo’n 25 pagina’s per dag.

Mentaliteitskwestie

Deze populariteit van papier bij de oosterburen is vaak een mentaliteitskwestie. Een stapel paperassen op het bureau geeft een indicatie van de hoeveelheid geleverd werk. 51 procent van de medewerkers krijgt een goed gevoel over de gedane arbeid als er papieren documenten op zijn werkplek liggen.Ook biedt het hen inzicht in de taken die nog liggen te wachten.

(Bron: Facto Magazine )

Verdieping

Het Nieuwe Werken: tips om slim te digitaliseren (Vakbase)
Werken in het papierloze kantoor (training)

 

Reageer op dit artikel