nieuws

6 leuke nieuwe apps

Digitaal werken

Ken jij onderstaande apps al? Ze zijn handig, besparen je een hoop tijd of zijn gewoon leuk om in de pauze door te bladeren. Een overzicht met zes apps.

6 leuke nieuwe apps

Prizmo Go | iPhone, iPad (Gratis / in-app aankopen)

Met Prizmo Go kun je snel en eenvoudig teksten digitaliseren. Je richt daarvoor de camera op een tekst en maakt een foto. De tekst wordt automatisch herkend en je kunt deze laten voorlezen of kopiëren naar je klembord. Voor dit laatste is wel een betaalde upgrade nodig. De app ondersteunt onder meer Nederlands, Engels en Duits.

In-Traffic Reply | Android (Gratis)

Deze app van Samsung reageert automatisch op inkomende berichten en oproepen wanneer je aan het verkeer deelneemt. De reactie kun je zelf samenstellen. De app werkt onder meer met WhatsApp, Messenger en sms. Er wordt maximaal één reply per persoon per rit gestuurd en alleen naar contactpersonen.

Messenger Lite | Android (Gratis)

Deze lichtgewicht versie van de chat-app Messenger is sinds kort ook in Nederland beschikbaar. De app neemt veel minder opslagruimte in beslag en gebruikt ook minder geheugen. Ook werkt de app beter op trage of minder betrouwbare mobiele netwerken. Je kunt er zelfs offline mee werken en bijvoorbeeld berichten klaarzetten. Ook de Facebook-app kreeg een Lite-versie.

Microsoft ToDo | Android, iPhone (Gratis)

Deze nieuwe app van Microsoft helpt bij het maken van takenlijstjes. Het moet de opvolger van Wunderlist worden, dat het in 2015 heeft overgenomen. Het uiterlijk is strak en minimalistisch maar functioneel blijft er nog veel te wensen over in vergelijking met Wunderlist. Wel praktisch is het overzicht met de belangrijkste taken van vandaag.

Google Maps | Android (Gratis)

Bellen om te laten weten wanneer je aankomt? Met de Android-versie van Google Maps hoeft dit tegenwoordig niet meer. Je kunt namelijk real-time je locatie delen met vrienden en familie. Dit kan naar wens gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld een uur, of totdat je dit uitschakelt.

Boomerang | iPhone (Gratis / in-app aankopen)

Benieuwd of een vertaling correct is? Met deze vertaal-app kun je dat direct zien. De app vertaalt een zin én vertaalt deze meteen terug. Boomerang ondersteunt meer dan honderd talen en maakt voor de vertalingen gebruik van Google Translate. Geen enkele vertaaldienst is perfect, dus ook in zin die is terugvertaald kan natuurlijk een foutje optreden.

> Lees ook: 4 handige apps voor to-do lijstjes

Reageer op dit artikel