nieuws

Met welke nieuwe apps, tools en programma’s werk jij?

Digitaal werken

OneNote, Sharepoint, iBabs, Office 365; er komen steeds meer manieren bij om digitaal te werken en online samen te werken. Met welke digitale hulpmiddelen werk jij?

Met welke nieuwe apps, tools en programma’s werk jij?

Laat het ons weten, en wie weet nodigen we jou uit voor een kort telefonisch interview over het onderwerp digitale tools. Hieronder een voorbeeld: managementassistent Christine Stolk werd ook projectassistent Office 365. (Zo zie je hoe dat er uiteindelijk in ons blad Management Support of op onze website uitziet.)

Als managementondersteuner heb je een helikopterview, dus die kwam daarbij goed van pas

Christine Stolk

Office 365

Christine Stolk is managementassistent onderwijsadvies & pabo bij Driestar educatief. Bij de onderwijsinstelling is Office 365 ingevoerd en daarmee het werken in Teams. Christine is projectassistent Office 365 geworden en stelde vorig jaar al een uniforme werkwijze op voor digitaal agendabeheer in Outlook.

“In eerste instantie hebben we een pilot gehad voor Office 365 met medewerkers die gespecialiseerd waren in één thema. Omdat ik contact hebt met meerdere afdelingen kon ik aangeven dat dit niet ging werken voor managementondersteuning of collega’s die andere thema’s begeleidden. Als managementondersteuner heb je een helikopterview, dus die kwam daarbij goed van pas.”

Vaste mappen

Bij Driestar educatief spelen thema’s als dyslexie, leerlingenzorg en passend onderwijs. “De structuur die wordt gebruikt binnen een thema als passend onderwijs is niet een-op-een toe te passen op leerlingenzorg”, legt Christine uit, “maar alle documenten moeten wel toegankelijk zijn en op een logische plek zijn terug te vinden voor bijvoorbeeld de manager. Uiteindelijk hebben we bij elk thema drie vaste mappen gemaakt en voor de overige onderwerpen kunnen mensen zelf kiezen hoe ze die digitaal inrichten. Het voordeel van Office 365 is dat ook als je geen toegang hebt tot alle mappen, je wel altijd documenten met elkaar kunt delen, zodat er altijd maar één versie bestaat die automatisch wordt bijgewerkt.”

Oproep: welke apps gebruik jij?

Gebruik jij ook nieuwe apps, tools en programma’s en lijkt het jou leuk om te vertellen hoe je hiermee werkt, wat de voor- en nadelen zijn en hoe jij toekomstige ontwikkelingen op dit gebied tegemoet treedt? Reageer op onze oproep op LinkedIn of Facebook. Of stuur een mailtje naar eindredacteur Muriël Kleisterlee: murielkleisterlee[at]vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel