tips & tricks

De tien beste digitale tools

Digitaal werken

Maak het jezelf een stuk makkelijker en gebruik digitale tools om jezelf te ontlasten. Tien suggesties die je tijd en moeite schelen! 1. Evernote is een digitaal kladblok dat je vol kunt schrijven met notities, die je ook weer kunt labelen. Je kunt er behalve tekst ook foto’s in uploaden, zodat je alles bij elkaar […]

Maak het jezelf een stuk makkelijker en gebruik digitale tools om jezelf te ontlasten. Tien suggesties die je tijd en moeite schelen!

1. Evernote is een digitaal kladblok dat je vol kunt schrijven met notities, die je ook weer kunt labelen. Je kunt er behalve tekst ook foto’s in uploaden, zodat je alles bij elkaar hebt. Groot voordeel: op pc en telefoon zie je steeds hetzelfde, want je account synchroniseert automatisch.

2. WeTransfer.com is een site waarmee je gratis enorm grote bestanden (tot 2Gb) kunt mailen naar anderen buiten je organisatie. Zo belast je je mailserver minimaal!

3. Met Toggl.com kun je bijhouden hoeveel uur je aan een bepaalde taak of project kwijt bent. Het programma werkt als een simpele stopwatch. Omschrijf wat je doet, zet de teller aan en als je klaar bent weer uit. Zondagnacht stuurt Toggl je een totaaloverzicht van de hele week per mail.

4. Zoek je beeldmateriaal voor presentaties? Op www.sxc.hu vind je veel gratis beeldmateriaal van goede kwaliteit.

5. Veel afspraken te plannen met meerdere mensen? Gebruik datumprikker.nl om ieders beschikbaarheid bij te houden.

6. Rememberthemilk.com is een van de meest gebruikte digitale takenlijsten voor mensen die graag op deze manier hun taken bijhouden.

7. Met SoundNote neem je het geluid van een gesprek, vergadering of presentatie op op je tablet. In deze app kun je naast de audio ook tekstnotities maken. Als je op die notities klikt, hoor je wat er werd gezegd op dat moment.

8. Kom je vaak interessante links of filmpjes tegen die je later wilt kijken of lezen? Verplaats ze naar de app Pocket, als een soort ‘Later lezen-lijst’.

9. Fingertips is een handig programma waarmee je snel Windows-applicaties kunt bedienen. Je kunt er sjablonen of standaardteksten mee produceren (ook voor Outlook), browsen of programma’s sneller opstarten.

10. Met Dropbox kun je makkelijk foto’s, video’s en documenten delen tussen verschillende computers. In de map met jouw bestanden synchroniseert Dropbox tussen alle computers waarop je het hebt geïnstalleerd.

10 tips voor binnenkomende en uitgaande post [Vakbase]
10 tips om papierarm te werken [Vakbase]
16 blunders bij het e-mailen [Vakbase]
Training: Future Proof Skills

Reageer op dit artikel