tool

Apps documenten en bestanden

Digitaal werken

Microsoft Apps | Android (Gratis)

Microsoft beschikt inmiddels een groot aantal handige apps voor de belangrijkste platforms, waaronder natuurlijk de verschillende eigen Office-apps. Het heeft vorig jaar ook grote titels overgenomen, waaronder productiviteitsapps als Wunderlist en Sunrise Calendar. De app Microsoft Apps geeft een mooi gerubriceerd overzicht van alle Android-apps van het bedrijf.

Chromer | Android (Gratis)

Chromer is een lichtgewicht browser voor Android, gebaseerd op Chrome. Het heeft niet alle toeters en bellen van Chrome, maar biedt wel dezelfde ervaring en belangrijke features als het bijhouden van je browsegeschiedenis en automatisch invullen van formulieren. Via het menu kun je een pagina altijd nog in de volledige Chrome-browser openen.

iScanner | iPhone, iPad (€1,99)

iScanner maakt een documentenscanner van je iPhone of iPad, handig om bijvoorbeeld snel kwitanties, notities of roosters in te scannen via de camera van je toestel. Hierbij kun je eventueel meerdere pagina’s scannen per document. Het resultaat kun je als pdf- of jpg-bestand bewaren en synchroniseren met bijvoorbeeld Dropbox.

WeTransfer | Android, iPhone (Gratis)

Met WeTransfer kun je gemakkelijk bestanden via internet versturen naar verschillende contacten op basis van een e-mailadres. Eerder dit jaar was WeTransfer reeds als app voor de iPhone uitgebracht. Inmiddels kunnen ook Android-gebruikers ermee aan de slag. Met de WeTransfer-app verstuur je bestanden tot maar liefst 10 GB comfortabel per e-mail, direct vanaf je smartphone.

Google Documenten en Spreadsheets | iPhone, iPad, Android (Gratis)

In plaats van één Office-app zet Google nu in op de zelfstandige apps Google Documenten en Google Spreadsheets, spoedig gevolgd door Slides. Elk zullen ze waarschijnlijk de nodige uitbreidingen krijgen. Documenten geeft je een eenvoudige tekstverwerker, Spreadsheets helpt met je tabellen. Beide apps werken eventueel offline en spelen in op collaboratie.

CamCard Free | iPhone, Android (Gratis)

CamCard is een handige en goede tool om visitekaartjes te scannen, direct via de camera van je toestel. De contactgegevens worden in je adresboek gezet. Uiteraard kun je de gegevens nog controleren of bewerken voordat je ze definitief opslaat. De gratis versie heeft een beperkte opslagcapaciteit.

Microsoft OneDrive | iPhone, iPad, Android, Windows Phone

OneDrive, de nieuwe naam voor SkyDrive van Microsoft, is een handige centrale opslaglocatie voor documenten, foto’s en video’s. Met de app blader je door je bestanden in de cloud, of kun je foto’s van je smartphone uploaden.

Roboform | iPhone, iPad (Gratis)

Roboform, sinds kort in aantrekkelijk iOS 7-design, is één van de handigste apps om veilig je inloggegevens van websites te bewaren. Ook notities kun je er in kwijt, alsmede naam- en adresgegevens voor het automatisch invullen van formulieren. Via een account kan Roboform ook met je desktopbrowser synchroniseren.

 

 

 

Reageer op dit artikel