tool

Apps projecten

Digitaal werken

Speech Timer Pro | Windows (€1,99)

Krijg je maar een bepaalde tijd voor een speech of interview, dan kan Speech Timer Pro bij de voorbereiding of de uitvoering zelf een goede hulp zijn. Vooraf geef je aan hoeveel tijd je tot je beschikking hebt. Een korte blik op het scherm is genoeg om te zien hoeveel tijd je nog hebt. Eventueel kun je de Snap View-modus gebruiken om een timer in een kolom naast bijvoorbeeld de tekst van de presentatie te tonen. Deze app is voor Windows, maar voor andere platforms zijn goede alternatieven.

PromptSmart | iPhone, iPad (vanaf €1,99)

Wil je een presentatie of voordracht in het Engels houden, met een vooraf geschreven script? PromptSmart, dat als soort ‘autocue’ fungeert, maakt het je gemakkelijk. De app toont de tekst in grote letters op het scherm, en weet dankzij spraakherkenning precies op welk punt je bent. De snelheid wordt hier automatisch op aangepast. Er is zowel een Lite- als Pro-versie.

Adobe Voice | iPad (Gratis)

Wil je een mooie uitnodiging maken, iets uitleggen of een idee promoten? Met Adobe Voice maak je snel en eenvoudig een professioneel ogende presentatie. Je kunt hierbij eenvoudig afbeeldingen invoegen, vrij te gebruiken iconen opsporen en toevoegen via de zoekfunctie en per pagina een stemfragment inspreken. Het resultaat kun je als video delen.

Trello | Android, iPhone, iPad (Gratis)

Handige en uitgebreide gratis app voor het beheren van projecten, waarbij gemakkelijk taken aan de verschillende deelnemers toegekend kunnen worden. Tevens kun je deadlines instellen en overleggen met groepsleden. Het werkt intuïtief en flexibel. Ook voor het organiseren van je eigen klussen kan het een uitkomst zijn.

FollowUpp | iPhone, iPad (€0,89)

Vind je Trello te ingewikkeld, dat is het Nederlandse FollowUpp een aanrader. In enkele eenvoudige stappen maak je een project, voeg je contacten of e-mailadressen en vervolgens enkele taken toe. De taken, voorzien van omschrijving en deadline, kun je daarna gemakkelijk verdelen over de deelnemers. Deelnemers kunnen ook zelf nieuwe taken aanmaken en delegeren.

 

Reageer op dit artikel