vraag & antwoord

Hoe kan ik in Contactpersonen sorteren op voor- of achternaam?

Digitaal werken

Hiervoor moet je er eerst voor zorgen dat het adres goed getoond wordt in het dialoogvenster waarin je de contactpersoon aanmaakt. Bij ‘weergeven als’ geef je aan hoe de naam in de lijst moet komen. In het menu Extra, Opties, Voorkeuren klik je op de knop Opties voor Contactpersonen. Hier geef je aan dat eerst de […]

Hiervoor moet je er eerst voor zorgen dat het adres goed getoond wordt in het dialoogvenster waarin je de contactpersoon aanmaakt. Bij ‘weergeven als’ geef je aan hoe de naam in de lijst moet komen. In het menu Extra, Opties, Voorkeuren klik je op de knop Opties voor Contactpersonen. Hier geef je aan dat eerst de achternaam getoond moet worden en dan de voornaam (of andersom). Dit zijn de instellingen voor de contactpersonenlijst.

Wil je ook in het adresboek eerst de achternaam laten verschijnen, dan moet je nog wat andere instellingen aanpassen:

Je kiest voor Extra, E-mail accounts, selecteert bestaande adreslijsten of adresboeken weergeven of wijzigen, klikt op Volgende, selecteert het adresboek en klikt op de knop Wijzigen. Daar selecteer je het keuzerondje weergeven per achternaam.

Met dank aan SPC Training.

Reageer op dit artikel