vraag & antwoord

Hoe krijg ik bij het printen de eerste kolom of de bovenste rij van een Excel-werkblad op elke nieuwe pagina?

Digitaal werken

Open het menu Bestand/ Pagina-instelling. Activeer het tabblad Blad. Plaats de cursor in het tekstvak Afdrukbereik en selecteer de cellen in het werkblad die je wilt afdrukken, behalve de kolom(men) en/of de rij(en) die je op elke bladzijde wilt afdrukken. Plaats de cursor in het tekstvak Rijen bovenaan op elke pagina en selecteer in het […]

  1. Open het menu Bestand/ Pagina-instelling.
  2. Activeer het tabblad Blad.
  3. Plaats de cursor in het tekstvak Afdrukbereik en selecteer de cellen in het werkblad die je wilt afdrukken, behalve de kolom(men) en/of de rij(en) die je op elke bladzijde wilt afdrukken.
  4. Plaats de cursor in het tekstvak Rijen bovenaan op elke pagina en selecteer in het werkblad de rij(en) die je op elke pagina wilt afdrukken door het rijnummer/de rijnummers te selecteren. Als je geen rij wilt selecteren, laat je dit tekstvak leeg.
  5. Plaats de cursor in het tekstvak Kolommen links op elke pagina en selecteer in het werkblad de kolom(men) die je op elke pagina wilt afdrukken door de kolomkop(pen) te selecteren. Als je geen kolom wilt selecteren, laat je dit tekstvak leeg.
  6. Klik op OK.
  7. Maak een afdruk van het werkblad.
Met dank aan Frits Egmond.

Reageer op dit artikel