vraag & antwoord

Hoe zorg ik voor een goed roulatiesysteem voor tijdschriften?

Digitaal werken

Om een roulatiesysteem op te zetten moet je eerst op een rijtje zetten welke bladen er binnenkomen en de medewerkers vragen wie in welk blad geïnteresseerd is. Per blad maak je een circulatiebriefje dat je aan het titelblad van het tijdschrift niet en waarop je de naam van het blad en de uitgave (bijvoorbeeld oktober […]

Om een roulatiesysteem op te zetten moet je eerst op een rijtje zetten welke bladen er binnenkomen en de medewerkers vragen wie in welk blad geïnteresseerd is. Per blad maak je een circulatiebriefje dat je aan het titelblad van het tijdschrift niet en waarop je de naam van het blad en de uitgave (bijvoorbeeld oktober 2008) vermeldt.

In een kolom zet je de naam van de ontvangende personen (de volgorde kan je zo nu en dan wijzigen), kamernummer van de betreffende personen, datum.

Vermeld duidelijk binnen hoeveel dagen het blad moet worden doorgezonden. Laat iedere abonnee aftekenen wanneer hij het blad heeft doorgestuurd, zodat je mensen erop kunt aanspreken wanneer ze het blad te lang houden.

Voor complexere rondzendingen kun je gebruikmaken van het softwareprogramma Tijdschriftbeheer.

Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: Manage de informatiestromen op het secretariaat

Reageer op dit artikel