vraag & antwoord

Is het mogelijk om automatisch door een pdf-document te scrollen?

Digitaal werken

Ja, dat kan. Op het moment dat je geen zin hebt om het muiswieltje of de cursustoetsen te hanteren, gebruik dan de automatische scrollfunctie. Zo loopt de tekst in een voor jou prettig tempo over het scherm én heb je je handen vrij tijdens het lezen. Ga in het hoofdmenu naar Beeld en kies de […]

Ja, dat kan. Op het moment dat je geen zin hebt om het muiswieltje of de cursustoetsen te hanteren, gebruik dan de automatische scrollfunctie. Zo loopt de tekst in een voor jou prettig tempo over het scherm én heb je je handen vrij tijdens het lezen. Ga in het hoofdmenu naar Beeld en kies de optie Automatisch schuiven. Of gebruik de toetscombinatie [Ctrl] + [Shift] + [H].
De scrollsnelheid pas je aan door een cijfer 0 tot 9 in te toetsen, waarbij 0 het traagst is. Van richting veranderen? Tik het minteken in (-) en om te stoppen druk je op [Esc].

Afspraken in Oulook: wisselende tijdsinterval in Outlook
Wat zijn cookies en hoe verwijder ik ze?
Boek: Computerpresentaties
Training: E-learning sneltoetsen

Reageer op dit artikel