vraag & antwoord

Hoe open ik Office 2007-bestanden met Office 2003?

Digitaal werken

Krijg je een bestand binnen dat eindigt met de letters .docx, dan is het een Word 2007-bestand. Werk je zelf met Word 2003, dan kun je dit bestand niet zo maar openen. Hiervoor heb je het compatibiliteitspakket nodig. Dit is te downloaden op de website van Microsoft Office. Excel Ook voor Excel is er zo’n […]

Krijg je een bestand binnen dat eindigt met de letters .docx, dan is het een Word 2007-bestand. Werk je zelf met Word 2003, dan kun je dit bestand niet zo maar openen. Hiervoor heb je het compatibiliteitspakket nodig. Dit is te downloaden op de website van Microsoft Office.

Excel

Ook voor Excel is er zo’n plug in, maar er kleeft een risico aan dit ‘terugconverteren’. Excel 2007 bevat namelijk veel meer kolommen en regels dan Excel 2003. Als je je bestand dus opslaat als 97-2003-werkmap, worden alle extra kolommen er afgesneden! Wel krijg je een waarschuwing op je scherm over dit ‘functionaliteitsverlies’, maar je zou de eerste niet zijn die dit snel weg klikt.

Nog simpeler?

Wil je een nog simpeler oplossing? Vraag de zender dan om het document opnieuw op te slaan, maar dan als 97-2003-bestand en het nogmaals naar je toe te sturen…

Kijk ook eens bij:

Hoe sla ik Word 2007-documenten compatibel op?
Outlook-tip: CC’s in een andere kleur
Is het mogelijk om bepaalde passages in Word-documenten onleesbaar te maken voor iemand anders?
Leuke bespaartip: Ecofont
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: Office 2007, de overstap

Reageer op dit artikel