vraag & antwoord

Hoe werkt autoarchiveren in Outlook?

Digitaal werken

  Processen AutoArchiveren voert de volgende processen, of 1 van deze processen, uit op de items in een map: – vervallen items worden definitief verwijderd; – oude items worden verwijderd of opgeslagen in een archiefbestand. Archiefbestand Het archiefbestand is een speciaal soort gegevensbestand. Wanneer AutoArchiveren voor het eerst wordt uitgevoerd, maakt Outlook het archiefbestand automatisch […]

 

Processen

AutoArchiveren voert de volgende processen, of 1 van deze processen, uit op de items in een map:
– vervallen items worden definitief verwijderd;
– oude items worden verwijderd of opgeslagen in een archiefbestand.

Archiefbestand

Het archiefbestand is een speciaal soort gegevensbestand. Wanneer AutoArchiveren voor het eerst wordt uitgevoerd, maakt Outlook het archiefbestand automatisch op de volgende locatie: C:Documents and SettingsjouwgebruikersnaamLocal SettingsApplication DataMicrosoftOutlookArchief.pst

Niet automatisch ingeschakeld?

Je vindt AutoArchiveren in het menu onder: Extra > Opties > Overige.

Waarom AutoArchiveren?

De omvang van je postvak in Microsoft Outlook groeit naarmate je meer items maakt en ontvangt. Items zijn e-mailberichten, afspraken, contactpersonen, taken, logboekitems, notities, geposte items en documenten.

Om je postvak hanteerbaar te houden, heb je een andere locatie nodig waar je oude items kunt opslaan of archiveren die belangrijk zijn maar die je zelden gebruikt. Ook heb je een mechanisme nodig om deze oude items naar de archieflocatie te verplaatsen en om items te verwijderen waarvan de inhoud is vervallen en dus niet langer geldig is. AutoArchiveren voert deze processen voor je uit.

Outlook-tip: CC’s in een andere kleur
Grote bijlage in Outlook versturen
Overzicht in je Outlook-mailbox met kleur
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: Optimaal agendabeheer

Reageer op dit artikel