vraag & antwoord

<strong>Wachtwoord in Excel</strong>

Digitaal werken

‘Een tijd geleden heb ik een Excelbestand beveiligd met een wachtwoord. Nu wil ik deze beveiliging veranderen, maar ik kan nergens meer vinden hoe ik een wachtwoord kan instellen, wijzigen of verwijderen!‘ De functie zit wat verborgen, maar je kunt in Excel de wachtwoorden die je hebt ingesteld zeker aanpassen of verwijderen. Dat doe je […]

‘Een tijd geleden heb ik een Excelbestand beveiligd met een wachtwoord. Nu wil ik deze beveiliging veranderen, maar ik kan nergens meer vinden hoe ik een wachtwoord kan instellen, wijzigen of verwijderen!‘

De functie zit wat verborgen, maar je kunt in Excel de wachtwoorden die je hebt ingesteld zeker aanpassen of verwijderen. Dat doe je zo.

1) Open het betreffende Excelbestand en ga naar Opslaan als in het menu Bestand.
2) Daarna klik je rechtsboven op Extra en dan op Algemene opties.
3) In het venster dat nu opent, kun je het wachtwoord aanpassen, verwijderen of juist aanmaken.
4) Klik dan op OK, Opslaan en op Ja om het bestand te vervangen.

Excel: werkmappen vergelijken
Excel: titels blokkeren
Excel: van rij naar kolom – en andersom
Boek: Effectiever werken met Excel
Training: Slimmer werken met Excel

Reageer op dit artikel