vraag & antwoord

<strong>Word-bestanden converteren naar .docx of .xlsx</strong>

Digitaal werken

Sinds kort werken wij op kantoor met Office 2010. Hoe kan ik het best omgaan met ‘oude’ doc-bestanden? Als je een ‘oud’ doc-bestand opent in een nieuwe versie van Office, opent het programma in de zogenaamde compabiliteitsmodus. Je hebt dan niet de beschikking over de nieuwe en geavanceerde functies. De oude functies worden dan getoond […]

Sinds kort werken wij op kantoor met Office 2010. Hoe kan ik het best omgaan met ‘oude’ doc-bestanden?

Als je een ‘oud’ doc-bestand opent in een nieuwe versie van Office, opent het programma in de zogenaamde compabiliteitsmodus.

Je hebt dan niet de beschikking over de nieuwe en geavanceerde functies. De oude functies worden dan getoond in plaats van de nieuwe. Je kunt een bestaand Word-document daarom het beste converteren naar de nieuwe versie.

Hoe doe je dat?

In Office 2007

In Office 2007 kun je tijdens het converteren het origineel (doc- of xls-bestand) vervangen door een bestand in de nieuwe indeling (.docx of .xlsx). Het document wordt dan niet als kopie opgeslagen (opslaan als). En je hoeft het origineel dus ook niet handmatig te verwijderen.

  • Klik op de Officeknop.
  • Kies voor Converteren.

 

In Office 2010

In Office 2010 is een converteerfunctie opgenomen in de ribbon Bestand, tab Info.

  • Ga naar menu Bestand.
  • Onder de tab Info vind je de knop Converteren.

 

Het bestand wordt geconverteerd naar de 2010-versie en overschrijft het oude bestand. Zet het vinkje aan bij Niet meer vragen om documenten te converteren om deze melding in het vervolg niet meer te tonen als je een bestand converteert.

Bestanden die je downloadt van het internet of vanuit je mailbox, worden weergegeven in de beveiligde modus om virussen tegen te gaan. Bewerken of wijzigen van de bestanden is dan geblokkeerd.

Een gele waarschuwingsbalk verschijnt zodra je het bestand opent. Klik op de knop Bewerken inschakelen om het document te kunnen wijzigen.

 

Hoe open ik Office 2007-bestanden met Office 2003?
Bestanden converteren
Formulier maken in Word
Boek: Secretaresse Assistent Boekenserie
Training: Efficiënt aan de slag met Word

Reageer op dit artikel