vraag & antwoord

Snel naar een andere pagina in een groot Worddocument

Digitaal werken

Soms ben ik bezig in een groot Worddocument en wil ik even kijken op een bladzijde veel verderop. Ik zit dan vooral heel hard te scrollen. Kan het ook anders? Ja, het kan zeker anders! Heb je een groot Worddocument en wil je snel naar, bijvoorbeeld, pagina 37? Je kunt dan inderdaad scrollen, of de […]

Soms ben ik bezig in een groot Worddocument en wil ik even kijken op een bladzijde veel verderop. Ik zit dan vooral heel hard te scrollen. Kan het ook anders?

Ja, het kan zeker anders! Heb je een groot Worddocument en wil je snel naar, bijvoorbeeld, pagina 37? Je kunt dan inderdaad scrollen, of de Page Down-button gebruiken, of met de pijltjestoetsen werken.

Maar, het kan véél sneller!

Links onder in je scherm zie je bijvoorbeeld ‘Pagina: 1 van 52’. Klik hierop met je linkermuisknop. Nog sneller: toets F5 of gebruik de sneltoetscombinatie Ctrl+G. Het venster ‘Zoeken en vervangen’ opent, met het tabblad ‘Ga naar’ geopend. Voer het paginanummer in en klik op je ‘Enter’-toets (of de button ‘Ga naar’, de sneltoetscombinatie Alt+N werkt ook).

Kolommen maken in Word
Werken met tabinstellingen in Word
Autocorrectie in Word
Training: Efficiënt aan de slag met Word
Training: Masterclass Word

Reageer op dit artikel