vraag & antwoord

<strong>De BCC-functie in Outlook</strong>

Digitaal werken

Kunnen jullie mij zeggen hoe ik in Outlook een mailbericht naar diverse mensen stuur zonder dat die geadresseerden zichtbaar zijn voor de ontvangers? Dat doe je door de namen in het BCC-veld (Blind Copy Carbon) te plaatsen. De geadresseerden ontvanger de mail dan allemaal tegelijk, maar krijgen alleen de afzender en eventueel het onderwerp te […]

Kunnen jullie mij zeggen hoe ik in Outlook een mailbericht naar diverse mensen stuur zonder dat die geadresseerden zichtbaar zijn voor de ontvangers?

Dat doe je door de namen in het BCC-veld (Blind Copy Carbon) te plaatsen. De geadresseerden ontvanger de mail dan allemaal tegelijk, maar krijgen alleen de afzender en eventueel het onderwerp te zien.

Een voorbeeld:
Jij stuurt als ‘Sandra’ een bericht naar Evelien en Ingrid via de ‘Aan-regel’ en naar Judith en Saskia via de ‘BCC-regel’. Gevolg:

  • Evelien en Ingrid kunnen niet zien dat jij dit bericht ook naar Judith en Saskia hebt gestuurd.
  • Judith kan niet zien dat het bericht naar Saskia is gestuurd (en vice versa), maar wél dat het bericht naar Evelien en Ingrid is gestuurd.

Weergeven BCC-veld
Overigens wordt het vak BCC niet meer standaard weergegeven in een nieuw e-mailbericht. Deze ontwerpbeslissing is genomen om je scherm zo overzichtelijk mogelijk te houden door bepaalde opties niet standaard weer te geven.

Je kunt het vak BCC als volgt tevoorschijn toveren:

Outlook 2007 en 2010

  • Open een nieuw e-mailbericht en klik vervolgens op Opties.
  • Klik op BCC weergeven

Outlooktip: cc’s in een andere kleur
Afzenders blokkeren in Outlook
Sneltoetsen Outlook e-mail
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: Masterclass Outlook 2010

Reageer op dit artikel