vraag & antwoord

<strong>Outlooktip: ontvang een melding als je je bijlage vergeet</strong>

Digitaal werken

Het gebeurt me nog steeds af en toe: vergeten de bijlage mee te sturen… Hebben jullie een tip voor mij? Ja, hiervoor weten we een heel mooie oplossing! Voeg de macro ‘Outlook Attachment Reminder’ toe aan Outlook, en je ontvangt een melding als je vergeet je bijlage mee te sturen. De melding verschijnt als je […]

Het gebeurt me nog steeds af en toe: vergeten de bijlage mee te sturen… Hebben jullie een tip voor mij?

Ja, hiervoor weten we een heel mooie oplossing! Voeg de macro ‘Outlook Attachment Reminder’ toe aan Outlook, en je ontvangt een melding als je vergeet je bijlage mee te sturen.

De melding verschijnt als je in je bericht een van de woorden ‘attachment’ of ‘bijlage’ gebruikt, en … je geen bijlage meestuurt. Je kunt zelf deze woorden in de macro eenvoudig wijzigen. Je voegt de macro toe in Microsoft Outlook via de Visual Basic Editor.

Zo voeg je de macro toe

  • Open de Visual Basic Editor met Alt-F11 (of via de menu-optie Extra>Macro>Visual Basic Editor).
  • Aan de linkerkant verschijnt nu een boomstructuur (menu) met Project1. Als je deze opent, dan verschijnt ‘Microsoft Office Outlook –objecten’. Dubbelklik hierop en de optie ‘ThisOutlookSession’ verschijnt. Dubbelklik daarop.
  • Aan de rechterkant verschijnt nu een wit venster. Kopieer de macro op deze plek.
  • Sla de macro op met Ctrl+S (of de disketteknop in de werkbalk).

De macro werkt in Microsoft Outlook 2003, 2007 en 2010.

Bronnen:

De macro is oorspronkelijk ontwikkeld door Mark Bird, en later bewerkt door Patrick Mackaaij. Raadpleeg voor een uitgebreide versie van deze tip (en andere handige tips!!) Patricks blog: http://www.eenmanierom.nl/door-outlook-geattendeerd-te-worden-op-het-meesturen-van-bijlagen-attachments/. De tip is ook te vinden op: http://lifehacking.nl/windows/een-herinnering-in-microsoft-outlook-voor-het-meesturen-van-attachments/.

Sneltoetsen Outlook e-mail
Outlooktip: feestdagen in agenda importeren
Spam: zo kom je eraan en zo kom je eraf
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: Masterclass Outlook 2010

Reageer op dit artikel