vraag & antwoord

<strong>Excel – alles op één pagina printen</strong>

Digitaal werken

Soms als ik een Excel-werkblad uitprint, wordt er net één kolom op de tweede pagina afgedrukt, terwijl het een eerdere keer wél op één bladzijde paste. Hebben jullie een advies? Dit komt omdat er in je werkblad gegevens zijn toegevoegd, waardoor een van de kolommen iets breder is geworden. Zó zorg je ervoor dat alles […]

Soms als ik een Excel-werkblad uitprint, wordt er net één kolom op de tweede pagina afgedrukt, terwijl het een eerdere keer wél op één bladzijde paste. Hebben jullie een advies?

Dit komt omdat er in je werkblad gegevens zijn toegevoegd, waardoor een van de kolommen iets breder is geworden.

Zó zorg je ervoor dat alles toch op één pagina wordt afgedrukt:

  • Open je Excel-werkblad.
  • Klik op de tab Pagina-indeling.
  • Klik op het kleine vierkantje rechts onder in de groep Pagina-instelling. Of klik op Titels afdrukken.
  • Kies vervolgens de tab Pagina.

Wanneer een sheet een vast aantal kolommen heeft en de lijst alleen langer wordt, stel dan in dat de print standaard 1 pagina breed is:

  • Onder het kopje Schaal zet je bij Aanpassen aan in het eerste vakje een 1 om ervoor te zorgen dat Excel 1 pagina breed print.
  • Door het tweede vakje leeg te laten, zal Excel het aantal pagina’s in de lengte zelf bepalen. Wanneer het tweede vakje ook wordt gevuld met een 1, dan zal het overzicht tot 1 pagina worden verkleind. Let er dan wel op dat de inhoud nog leesbaar blijft.

Kijk voor een uitgebreide werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Template. Op de website van Easy Template is deze Microsoft Office tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken: Excel cursus: printen op 1 pagina.

Deze tip is van toepassing op:

– Microsoft Excel 2007
– Microsoft Excel 2010

Excel: titels blokkeren
Excel: van rij naar kolom – en andersom
Tekst en celgrootte aanpassen in Excel
Verlofregistratie 2013
Training: Personal Assistant

Reageer op dit artikel