vraag & antwoord

Wat kan je allemaal met een Microsoft-account?

Digitaal werken

Vrijwel overal is Microsoft de standaard en het heeft veel voordelen om een Microsoft-account te hebben. Het is een handige en vaak ook noodzakelijke oplossing, of je nu Hotmail hebt of Google- of Apple-fan bent. Wat kan je allemaal met een Microsoft-account?

Wat kan je allemaal met een Microsoft-account?

Office-Webapps

Wie thuis geen Office-licenties heeft of wil kan altijd via de browser Office-bestanden openen. Als je tenminste een Microsoft-account hebt. Immers, wanneer je ingelogd bent in de Microsoft Portal heb je de beschikking over Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Zo sprak ik  een secretaresse die regelmatig thuis wilde werken maar geen inlog kreeg van haar werkgever. Haar partner was een Google-freak en ze hadden alleen een Chromebook. Toen ik haar een Outlook.com-mailadres adviseerde kon ze bestanden naar dit adres mailen en thuis online werken. Desgewenst kon ze ‘een zakelijke map’ maken in haar OneDrive. Alle apps staan netjes bij elkaar onder de tegelknop aan de linkerzijde.

OneNote

OneNote wordt steeds populairder, ook zakelijk. Het is dus zeer waarschijnlijk dat je daar nu of later gebruik van wilt maken. Deze app kun je op alle mogelijke devices gratis installeren. Download je deze op een iPhone of Android-toestel dan word je alsnog naar een Microsoft-account gevraagd. Werk je met Office 365 op kantoor? Dan kun je met OneNote op je mobieltje ook je zakelijke notitieblokken koppelen. Voeg daarvoor gewoon je zakelijk account toe aan OneNote.  

‘Delen’ is het nieuwe ‘mailen’

Je hebt steeds meer kans dat je door iemand uitgenodigd wordt om een gedeeld bestand of een fotomap te openen. Je krijgt hiervoor een hyperlink en moet in de meeste gevallen inloggen. Er wordt dan gevraagd of je een privéaccount hebt of een werkaccount. Kies dan voor een privé-account en gebruik je Microsoft e-mailadres. Het is wel zo handig als je dat dan ook al hebt. En in dat geval komt dit gedeeld bestand ook in je OneDrive met gedeelde bestanden terecht.

Inloggen

Het Microsoft-account bewaart al je persoonlijke instellingen, favorieten in de Internet Explorer en de Microsoft-apparaten die je hebt geregistreerd. Als alle gezinsleden op hetzelfde apparaat inloggen met een eigen Microsoft-account beschikken ze meteen ook over alle persoonlijke e-mail, bestanden in OneDrive en OneNotes. 

ActiveSync

Een Microsoft-account op een iPhone of Android-toestel? No problem. Gewoon bij accountinstellingen een Microsoft-account toevoegen en kiezen voor Microsoft Exchange ActiveSync.

Foto back up

Als je een Microsoft-account hebt toegevoegd aan je mobieltje dan kun je instellen dat iedere foto meteen naar OneDrive wordt geüpload. Wees gerust, dat gebeurt standaard alleen maar als er Wifi actief is. Als je hiervan gebruik maakt verdubbelt Microsoft je opslagcapaciteit in de Cloud.

Alles in de Cloud

Alle Microsoft-apps, alle toestellen die je hebt gekoppeld, alle documenten en foto’s in Onedrive, al je notities in OneNote, je gekochte licenties, je apparaten en het beheer van je data… je vindt het allemaal als je inlogt op https://account.microsoft.comAls je een Microsoft- telefoon registreert kun je de locatie waar deze zich bevindt ook zien bij je accountinstellingen online.

Levenslang

Als je een Microsoftaccount verwijdert betekent dit ook dat je de OneDrive verwijdert (inclusief alle bestanden die je erin hebt gestopt) en de OneNote (inclusief alle notitieblokken). Beschouw een Microsoft-account als een adres waar je levenslang gebruik van maakt. Als je toch eens wilt verhuizen, verhuis dan eerst alle spulletjes in huis voordat je de deur voorgoed sluit.

Reageer op dit artikel