vraag & antwoord

Help! Hoe werk ik effectief samen met Office 365?

Digitaal werken

Office 365 maakt een einde aan heel veel irritaties en maakt samenwerken effectief, efficiënt en eenvoudig!

Help! Hoe werk ik effectief samen met Office 365?

O nee, het systeem loopt vast en ik had net zoveel werk getypt in mijn document.
Ik ben vergeten mijn document op te slaan.
Ik wil aan een document werken maar mijn collega is er voorlopig nog mee bezig.
De vergaderstukken zijn gemaild maar er is een wijziging in een stuk die ik dan ook weer moet mailen.

Zijn bovenstaande irritaties herkenbaar?

Niet lang meer, want ze zijn verleden tijd wanneer je werkt met Office 365.

Ben je vergeten een document op te slaan, dan kun je dat toch nog herstellen. En als je documenten opslaat in SharePoint of in OneDrive voor bedrijven (onderdeel van Office 365) hoef je niet te wachten tot je collega klaar is met het document, maar kun je samen en tegelijkertijd in het document werken.

Centrale vergadermap

Je kunt vergaderstukken rondmailen, maar als er op het laatste moment iets wijzigt, moet je het nieuwe stuk wéér rondmailen. Maar maak je een centrale vergadermap in OneDrive of SharePoint, dan kunnen de deelnemers altijd bij de actuele vergaderstukken en daar eventueel samen in werken door opmerkingen te plaatsen. Als een stuk nu wijzigt, plaats je dat in de vergadermap en hoef je deze niet rond te mailen.

Uitgebreid versiebeheer en gelijktijdig werken

In SharePoint kun je dan ook nog met zeer uitgebreid versiebeheer werken zodat je direct kunt zien of een document nog in de conceptfase zit, bijvoorbeeld versie 2.3. Je kunt vergaderstukken ook in het populaire OneNote zetten zodat deelnemers aan de vergadering daar aantekeningen kunnen maken en alle vergaderstukken, agenda, actielijsten van deze of de vorige vergadering kunnen bekijken en voorbereiden.

Ook voor externen

Bovenstaande is in Office 365 niet beperkt tot je interne collega’s maar kun je makkelijk delen met externe personen, zodat ook zij mee kunnen vergaderen, chatten of samen met jou in een document werken.

Auteur: Ed Hartskeerl geeft je handvatten voor het effectiever werken met Office 365 in de workshop Praktisch aan de slag met Office 365 tijdens de Workshopdagen op 10, 11 en 12 april.

Reageer op dit artikel