checklist

Vibemanagement: voorbeelden

Faciliteren

Wat kun je als vibemanager doen om de vibe te verbeteren? Management Support zette enkele voorbeelden van vibemanagement op een rij:

Vibemanagement: voorbeelden

Wees trots op de kernwaarden

Waar sta je als organisatie voor? Waarom willen medewerkers hier graag werken? Onderzoek wat de kernwaarden van jouw organisatie zijn en breng ze prominent in beeld, bijvoorbeeld door ze op een muur te schilderen.

Zorg voor een prettige werkomgeving

Een prettige werkomgeving begint natuurlijk met goede koffie en verse bloemen op tafel. Wat kun je nog meer doen? Creëer bijvoorbeeld een mooie ontspanningsruimte waar je samen luncht en samen feest. Dit wordt een plek waar collega’s even op adem kunnen komen.

Herken de signalen

Maken sommige collega’s erg lange dagen? En merk je dat ze vermoeid worden? Herken die signalen en geef hen bijvoorbeeld een waardebon voor een ontspannende activiteit cadeau. Of merk je dat nieuwe buitenlandse medewerkers het lastig vinden om hier in Nederland hun draai te vinden? Organiseer eens een event waarmee ze op een ontspannen manier kennis kunnen maken met onze cultuur en onze gewoontes.

Vier de successen

Heb je samen iets moois bereikt? Zorg dan dat je dat samen viert. Haal een taart of trek een fles champagne open. En maak foto’s zodat je geregeld aan die leuke momenten herinnerd wordt.

Zorg voor passende events

Een bedrijfsborrel kan iedereen organiseren. Maar wat zijn nou events die echt bij jouw collega’s passen? Misschien is dat een middagje sporten, een beauty-avond of een yogales. En wellicht dat daar een leuk yoga- of sportclubje uit voortkomt.

Verras je collega’s

Iedereen vindt het leuk om verrast te worden. Huur bijvoorbeeld een keer een barista in die echt lekkere koffiespecialiteiten maakt. Of koop veel vers fruit en maak voor iedere collega zijn of haar favoriete smoothie. Het is het verrassingselement waarmee je het verschil maakt, waardoor mensen er nog lang over napraten.

Verdieping

In Vibemanager zorgt voor wauw-factor lees je alles over deze nieuwe functie.

Training Vibemanager

Als assistant is deze functie jou op het lijf geschreven. Je bent immers al gewend om anderen te ontzorgen. In de tweedaagse training Vibemanager leer je meer over deze nieuwe functie en hoe jij daar in de praktijk invulling aan kunt geven.

Reageer op dit artikel