nieuws

Belg vindt salaris belangrijker?

Faciliteren

Vier op de tien Belgen geven eerlijk toe dat het salaris het belangrijkste aspect is van werken, tegenover slechts 16 procent van de Nederlanders. Maar dat politieke correcte antwoord van de Nederlanders wordt snel gelogenstraft als de vraag iets anders wordt geformuleerd.

Vier op de tien Belgen geven eerlijk toe dat het salaris het belangrijkste aspect is van werken, tegenover slechts 16 procent van de Nederlanders. Maar dat politieke correcte antwoord van de Nederlanders wordt snel gelogenstraft als de vraag iets anders wordt geformuleerd.

Op de vraag ‘wat zou u aan uw werk willen veranderen?’ antwoorden procentueel (52 procent) precies even veel Nederlanders en Belgen, eenstemmig: de vergoeding.

Arbeidsmarkt


Dat is één van de resultaten van een uitgebreide internetenquête van Wegener DM en onderzoeksbureau Bekx&X onder bijna 40.000 Nederlanders en Belgen. Uit het vergelijkend onderzoek blijkt verder dat Nederlanders tussen 20 en 35 jaar iets positiever zijn over de arbeidsmarkt in 2006 dan Belgen. 16 Procent van de Nederlanders denkt dat de werkloosheid komend jaar zal dalen, 5 procent van onze zuiderburen is dezelfde mening toegedaan.

Meer geld uitgeven


Nederlanders verwachten in 2006 meer geld uit te geven aan energie, brandstof en gezondheid. Belgen denken vooral dieper in de buidel te moeten tasten voor reizen en kinderen. Net als Nederlanders verwachten ze meer kwijt te zijn aan brandstof.

Reageer op dit artikel