nieuws

Digitaal visitekaartje

Faciliteren

Ben je op zoek naar een moderne manier om je bedrijf driedimensionaal presenteren. Naast het kartonnen visitekaartje is er nu ook het digitale visitekaartje.

Het ‘kaartje’ is een rechthoekige mini cd-rom en heeft een geheugen van ongeveer 30 Mb. Deze ruimte kan naar eigen keus worden ingevuld. Bijvoorbeeld een multimediale presentatie van uw bedrijf of bijvoorbeeld een interactief spelletje.

De vorm van het kaartje wijkt niet van een standaard papieren visitekaartje. De ‘digicard’ kan dus dezelfde funcite vervullen: een visuele bedrijfsintroductie. Het kaartje is gemakkelijk weg te stoppen in borstzak, portemonnee of visitekaartjesmap. De lay-out van de buitenkant fungeert als eye-catcher en is te voorzien van de belangrijkste bedrijfsgegevens.
Daarnaast kan tot 30 Mb aan visuele presentatie worden ingevuld. Dit kan variëren van eenvoudige beel-den met tekst, tot meer geavanceerde 3d graphics of (animatie)films, compleet met voice-over en muziek.
Tot slot is er voor internetgebruikers de mogelijkheid via het kaartje door te ‘surfen’ naar de website van het betreffende bedrijf. In dat opzicht kan het kaartje worden gezien als een soort homepage. De digicard verzorgt als het ware de digitale oprit naar meer uitgebreide informatievoorziening op het net.

MARKTONTWIKKELING

In Nederland is de markt voor digitale visitekaartjes nog vrij nieuw. Het Utrechtse Bocaro houdt zich sinds twee jaar houdt het bedrijf zich bezig de productie van de kaartjes. Bocaro werkt gericht met een aantal grote distributeurs waarvan onder andere Canon, Compaq en IBM klanten zijn. Dit zijn bedrijven die met enorme afnames werken. Op dit moment zijn ze bezig met de productie van 40.000 exemplaren voor elektronica-gigant Siemens. Volgens dit bedrijf licht de kracht van de kaartjes in de eenvoud. Met één druk op de knop heeft de bezitter een uitgebreide bedrijfspresentatie op het scherm.

Ook Connected, een bedrijf voor interactive publishing, ziet brood in de businesscard markt. Connected maakte onder andere het design voor businesscards van de Kamer van Koophandel en KPN. Naast de inhoudelijke vormgeving van de visitekaartjes biedt Con-nected tevens de mogelijkheid om statistieken bij te houden van het bezoek aan de site waaraan het kaartje is gekoppeld. Twee andere bedrijven die deze digicards ontwerpen en maken zijn Kolos Art en Nmtrix.

Reageer op dit artikel