nieuws

Een plant tegen stress

Faciliteren

Stress, ziekteverzuim, ongezond klimaat op de werkvloer, onderzoek wijst uit dat dit allemaal bestreden kan worden met behulp van een plant.

Wie de negatieve invloed van warmte op kantoor wil bestrijden, kan zijn of haar bureau opfleuren met een paar planten. Planten kunnen stress wegnemen en tevens het ziekteverzuim verminderen.

 

Beeldschermwerk gaat beter met een plant

De laatste paar weken is het behoorlijk warm geweest. Daarom heeft het Nationaal Instituur voor de Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) werknemers aangeraden meer planten aan te schaffen. Vooral de Chrysalidocarpus of een Chameadora schijnen goed te werken. Deze planten brengen waterdamp in de lucht, ze compenseren tevens de uitstoot van schadelijke stoffen. Uit Nederlands onderzoek is tevens gebleken dat, vooral beeldschermwerkers, zich prettiger voelen met veel planten op het kantoor.

 

Reageer op dit artikel