nieuws

Elektrostraling en gezondheid

Faciliteren

Last van oogpijn, vermoeidheid of huiduitslag? En zit je in de buurt van (zware) elektriciteitskabels? Misschien is er een verband.

De elektromagnetische straling, afkomstig van kantoorapparatuur, kan de gezondheid aantasten. Elekriciteitskabels hebben een stralingsveld om zich heen en het menselijk lichaam is een bijzonder goede geleider van deze straling. Kopieerapparaten, printers, computers en beeldschermen produceren flinke hoeveelheden straling. Niet iedereen kan daar even goed tegen. Als de blootstelling te groot is kan dat gezondheidsklachten opleveren. Ook de nabijheid van hoogspanningsmasten en veel water in de buurt kunnen het affect van elektromagnetische straling vergroten.

Oplossing

Dat het probleem bestaat wordt door de meeste instanties erkend. Er is echter nog maar weinig wetenschappelijk bekend over de gevolgen van elektrostraling. En over de oplossing wordt al helemaal verschillend gedacht. Het lijkt raadzaam op apparatuur als printers en kopieermachines niet in de directe nabijheid van de werkplek te plaatsen. Meer informatie en de oplossing via een zogenaamde broncorrector vind je op wichelroede.nl.

 

Reageer op dit artikel