nieuws

FitSupportSystem wint Arbo-innovatieprijs

Faciliteren

Ken je het nog, het FitSupportSystem? Hiermee kun je de strijd aangaan tegen een hoge werkdruk en burnout. Tijdens de beurs ‘Arbo 2004’, van 13 tot en met 15 januari jl., won dit systeem de Arbo Innovation Award 2004.

Ken je het nog, het FitSupportSystem? Hiermee kun je de strijd aangaan tegen een hoge werkdruk en burnout. Tijdens de beurs ‘Arbo 2004’, van 13 tot en met 15 januari jl., won dit systeem de Arbo Innovation Award 2004.

Op de site van ManagementSupport stond op 17 december een bericht over een nieuw computersysteem: het FitSupportSystem om precies te zijn. Dit systeem verwerkt via de computer gegevens over jouw gezondheidstoestand. Op kantoor houden mensen vaak te weinig pauze, ook al is aangetoond dat afwisseling leidt tot hogere productiviteit, minder fouten en minder gezondheidsklachten. Toch houden weinig mensen hier rekening mee.

Spiegel
Het FitSupportSystem is een soort dashboard op het beeldscherm van je computer. Dit dashboard houd je met duidelijke overzichten een spiegel voor. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende meetinstrumenten zoals een hartslagmeter. Deze stuurt gegevens over je hartslag door naar de computer. De computer vat deze gegevens samen in een grafiek die jij vervolgens krijgt voorgeschoteld. Het systeem kan ook mensen met een hoge bloeddruk stimuleren om meer te bewegen, waarna de druk verlaagd.

Award
De Innovation Award is een onderscheiding voor opvallende innovatieve producten, diensten of concepten voor de Arbo-branche. ‘De jury kiest voor het FitSupportSystem vanwege het innovatieve karakter van het product. De mogelijkheid om meerdere instrumenten (fitmeters) met elkaar in combinatie toe te passen en de resultaten hiervan zowel interactief als intra-actief te verwerken, biedt de mogelijkheid om dit systeem individueel te optimaliseren voor iedere werkplek’, zo is te lezen in het juryrapport. Ook denkt de jury dat het systeem actief gebruikt gaat worden, omdat er de mogelijkheid is om een sportieve competitie te houden. Dat maakt het product aantrekkelijk voor een groot publiek.

Reageer op dit artikel