nieuws

Flexibeler werktijden besparen kosten

Faciliteren

Als we flexibeler omgaan met werktijden, dus drie in plaats van twee dagdelen of op zaterdag werken, zou dit huisvestingskosten enorm kunnen besparen.

De bezettingsgraad van een werkplek bij administratieve organisaties is laag, gemiddeld iets meer dan een derde bij een werkdag van acht uur. Er zijn dus veel kosten te besparen als er meer flexibiliteit komt in de werktijden. Aan huisvestingskosten voor een administratief medewerker wordt gemiddeld bijna dertienduizend euro per jaar uitgegeven.

 

Dagdelen

Een idee om hierop te besparen is de bezettingsgraad te verhogen door medewerkers in drie dagdelen van vier uur te laten werken. Zo’n maatregel kan een besparing van dertig tot veertig procent op de huisvestingskosten opleveren. Bijkomende voordelen zijn langere bereikbaarheid, milieuontlasting en minder fileproblemen. Meer informatie? www.bfconsult.nl

Reageer op dit artikel