nieuws

Goede werksfeer bindt werknemers

Faciliteren

Werksfeer is de belangrijkste loyaliteitsfactor voor werknemers in het MKB. Werkgevers daarentegen geven niet zoveel om een goede sfeer.

Werksfeer is de belangrijkste loyaliteitsfactor voor werknemers in het MKB. Dat blijkt uit een onderzoek naar de arbeidsverhoudingen in het midden- en kleinbedrijf, uitgevoerd in opdracht van Jong Management, onderdeel van VNO/NCW.

BETROKKENHEID

Voor het onderzoek zijn 3000 werkgevers en 600 werknemers geënquêteerd. Van de werknemers vindt 95 procent de werksfeer het meest bepalend voor betrokkenheid bij de organisatie. Een slechte werksfeer leidt zelfs eerder tot een verandering van baan dan het uitzicht op een hoger salaris. Werkgevers hechten minder waarde aan een goede sfeer. Maar liefst 19 procent ziet het belang van werksfeer bij het binden van medewerkers niet in en 25 procent heeft zo z’n twijfels.

De enquête maakt duidelijk dat baas en medewerker op meer punten van visie verschillen. Waar 69 procent van de werknemers het belangrijk vindt om opleidingen te volgen (en zich hierdoor meer betrokken voelt bij de organisatie), acht 48 procent van de werkgevers dit niet zo relevant.

Bron: Managersonline

Reageer op dit artikel