nieuws

Groen vliegen met Greenseat

Faciliteren

Vliegt je manager vaak de wereld over voor een vergadering bijvoorbeeld? Vliegen is natuurlijk hartstikke makkelijk en snel, maar ook erg milieu vervuilend. Maar: nu kan je daar iets aan doen! Koop bij Greenseat.nl bomen om je vlucht te compenseren.

Vliegt je manager vaak de wereld over voor een vergadering bijvoorbeeld? Vliegen is natuurlijk hartstikke makkelijk en snel, maar ook erg milieu vervuilend. Maar: nu kan je daar iets aan doen! Koop bij Greenseat.nl bomen om je vlucht te compenseren.

Warmer

In de tweede helft van de twintigste eeuw is het op het noordelijke halfrond warmer geweest dan in de laatste 1200 jaar. Dat hebben Britse onderzoekers deze week in het wetenschappelijke tijdschrift Science gemeld. Met hun bevindingen steunen de onderzoekers van de Universiteit van East Anglia de opvatting dat het broeikaseffect de aarde in hoog tempo opwarmt.

Uitstoot berekenen

Kortom: slecht nieuws en we moeten er zelf iets aan doen. Bij greenseat.nl kun je zelf de uitstoot berekenen van je vlucht. Je kunt alle gassen compenseren of alleen co2. En denk niet dat het heel duur is om bomen te kopen. Binnen Europa zit je rond de 10 euro. Bomen gebruiken de koolstof die met het vliegen vrij komt, om te groeien.

Voor de CO2 compensatie in bossen werkt GreenSeat samen met Stichting Face. Face investeert – samen met lokale organisaties – in de aanplant, het beheer en de bescherming van bossen rond de wereld. Face staat voor Forest Absorbing Carbon dioxide Emission, oftewel ‘bossen leggen uitgestoten kooldioxide vast’.

Floortje

Face selecteert haar bosprojecten aan de hand van strenge ecologische, sociale en financiële voorwaarden. Bovendien worden de projecten onderworpen aan de criteria van het keurmerk FSC (Forest Stewardship Council). Dit betekent dat de projecten een duurzaam karakter hebben, doordat de projecten niet alleen als taak hebben CO2 vast te leggen, maar ook een positieve bijdrage moeten leveren aan de lokale economie, werkgelegenheid en opleidingen aldaar.

Op 4 maart om 18 uur is er een herhaling van RTL Travel waarbij Floortje de bosprojecten in Ecuador bezoekt.

Zie voor meer info: www.greenseat.nl

 

Reageer op dit artikel