nieuws

Gunstiger fiscale regeling voor leaserijders

Faciliteren

Rijden in een auto van de zaak wordt volgend jaar minder fiscaal belast. Vanaf 1 januari hoeft nog maar 20 procent van de cataloguswaarde van de wagen bij het belastbaar inkomen te worden opgeteld, in plaats van 25 procent.

Vanaf 1 januari zal bovendien het rijden met een auto van de zaak naar het werk als zakelijk verkeer worden aangemerkt door de fiscus. Nu geldt dit voor een deel nog als privéverkeer. Dat betekent bijvoorbeeld dat een loodgieter die het bestelbusje van zijn baas mee naar huis neemt om de volgende dag tijdig op een klus te kunnen zijn, daarvoor door de belastindienst wordt aangeslagen.

 

Eigen auto

Voor mensen die hun eigen auto voor hun werk gebruiken, betekent de nieuwe regeling geen goed nieuws. De belastingvrije vergoeding van 28 eurocent per kilometer wordt fors verlaagd. Hoeveel is nu nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel