nieuws

‘Je mag wel eens gezonder gaan leven joh…’

Faciliteren

Word jij – als gezond werknemer – wel eens onderzocht door de bedrijfsarts? Waarschijnlijk niet. Maar als het aan Achmea ligt, komt daar binnenkort verandering in!

Word jij – als gezond werknemer – wel eens onderzocht door de bedrijfsarts? Waarschijnlijk niet. Maar als het aan Achmea ligt, komt daar binnenkort verandering in; de zorgverzekeraar komt namelijk met een nieuw soort arbodienstverlening waarbij alle medewerkers op regelmatige basis medisch worden gekeurd en ondervraagd. Waarna je vervolgens van je manager te horen kunt krijgen dat je gezonder moet gaan leven! Dit hangt af van de uitkomsten van een werkdrukonderzoek door de arbodienstverlener. Daarbij wordt zowel naar factoren op de werkvloer gekeken (werkplek en stijl van leidinggeven) als naar de werknemer zelf (rook- en drinkgedrag, overgewicht).

Volgens Achmea hangt het uiteindelijk af van de cultuur van een bedrijf en of de ondernemingsraad ermee instemt, of de werknemer ook daadwerkelijk gedwongen kan worden zijn levensstijl aan te passen. Peter van Kleij, directeur van de arbopoot van Achmea, denkt dat over pakweg 10 jaar 95 procent van de grote bedrijven op de een of andere manier inspraak claimt op het gezondheidsgedrag van werknemers!

Bron: HRpraktijk.nlReageer op dit artikel