nieuws

Kantoren zijn ouderwets

Faciliteren

Kantoren zijn niet meer geschikt voor moderne werknemers. Werkruimtes zouden flexibeler moeten worden ingericht met functionele werkplekken.

De meeste kantoorgebouwen voldoen niet aan de eisen van moderne organisaties. Werkruimtes zouden flexibeler moeten worden ingericht met functionele werkplekken.

FLEXIBEL EN FUNCTIONEEL

Nieuwbouw bestaat nog altijd uit de traditionele kamer-gang-kamer structuur, terwijl de nieuwe tijd hele andere eisen stelt aan kantoorruimte. Dat zegt Dolf Scholte van het adviesbureau Twynstra Work Innovation. Volgens de adviseur worden discussies nog te veel gedomineerd door het aantal vierkante meters en de kamerverdeling. De bazen-structuur met de aparte kamer als statussymbool is wel aan het verdwijnen.

De meeste kantoren zijn niet ingericht op de veranderende werkomgeving waarbij werknemers nog maar zelden de hele dag achter hun bureau zitten en telewerken steeds meer voorkomt. Kantoor zou veel flexibeler moeten worden ingericht met functionele werkplekken. ‘Het ene uur is een kleine vergaderruimte nodig, het andere uur een concentratiewerkplek. Daarna wil met een presentatieruimte en aan het eind van de dag brainstormen in een huiskamerambiance’, aldus de adviseur.

Reageer op dit artikel