nieuws

Lig-fiets als lease-fiets

Faciliteren

Een ‘fiets van de zaak’ wordt vanaf volgend jaar aantrekkelijker. Je kunt dan ook op een duurdere, elektrisch aangedreven of ligfiets naar je werk.

Op de fiets naar het werk wordt vanaf volgend jaar aantrekkelijker gemaakt. Je kunt dan ook een duurdere, elektrisch aangedreven of ligfiets op kosten van je werkgever aanschaffen.

FIETS VAN DE ZAAK

Staatssecretaris Bos van Financiën gaat de regels voor het leasen of aanschaffen van een ‘fiets van de zaak’ volgend jaar zo verruimen dat je ook op een duurdere, elektrisch aangedreven of ligfiets naar je werk kunt gaan. Vanaf 1 januari 2002 moet de nieuwe regeling ingaan. Nu nog mag je werkgever maximaal eens in de drie jaar een ‘rijwiel zonder hulpmotor’ van maximaal F 1651 verstrekken. In 2002 wordt deze maximumprijs omgezet naar een maximaal vrijstellingsbedrag, waardoor ook duurdere fietsen onder de regeling gaan vallen. Als werknemer kun je dan zelf de prijsklasse bepalen van je werkfiets en het eventuele verschil zelf bijbetalen.

De regels voor de zogenaamde fietsaftrek blijven de komende jaren gewoon hetzelfde. Je hebt recht op dit belastingvoordeel als je minstens drie dagen per week meer dan tien kilometer naar je werk fietst.

Reageer op dit artikel