nieuws

Medewerkers waarderen goed personeelsbeleid

Faciliteren

Bedrijven met een goed personeelsbeleid scoren hoog bij medewerkers. Werknemers moeten iets harder werken, maar daar staat wat tegenover.

Bedrijven met een goed personeelsbeleid scoren hoog bij werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van International Survey Research (ISR).

INVESTEREN IN MENSEN

ISR onderzocht de afgelopen twee jaar de ervaringen van 54.000 werknemers van vijftig middelgrote en grote internationaal opererende Nederlandse organisaties. Medewerkers van bedrijven met een goed personeelsbeleid moeten iets harder werken dan collega’s bij minder personeelsgerichte bedrijven. De werknemers vinden het echter niet erg, want er staat wat tegenover. Bedrijven die bereid zijn te investeren in het personeelsbeleid scoren hoog bij de werknemers. Volgens de onderzoekers worden goed leiderschap en ruime mogelijkheden voor training en ontwikkeling in hoog gewaardeerd. Geld of beloning zijn niet van doorslaggevend belang, tenzij de salarissen beduidend onder de marktnorm liggen. Vooral ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en goed leiderschap worden gewaardeerd. Een hogere werkdruk nemen medewerkers voor lief als het beleid goed is.

Bron: Managersonline

Reageer op dit artikel