nieuws

Meer deelnemers aan ‘Fiets naar je werk’

Faciliteren

Het aantal deelnemers aan de campagne Fiets naar je Werk is dit jaar aanzienlijk gestegen. In heel Nederland doen er ruim 18.000 werknemers mee, dat zijn er 5000 meer dan vorig jaar.

De campagne willen de organisatoren werknemers en hun bazen stimuleren vaker de fiets te gebruiken voor het woon-werkverkeer. Sinds 1992 loopt deze campagne die voorheen Trap eens wat vaker naar je baas! heette. De werkgever sponsort iedere fietskilometer van zijn werknemers. De opbrengst van het project is bestemd voor duurzame ontwikkelingsprojecten.

 

Kwart
Van alle mensen die op een afstand van minder dan 7,5 kilometer wonen van hun werk – dat zijn 2,5 miljoen mensen – komt slechts een kwart op de fiets naar de werkplek. Het grootste deel van de werknemers komt nog altijd met de auto. De campagne die vorig jaar 110.000 euro opleverde – in totaal werd er ruim 12 miljoen kilometer naar het werk gefietst- loopt nog tot 1 oktober. Mensen die mee willen doen, kunnen zich nog altijd aanmelden. Meer informatie vind je op fietsnaarjewerk.nl.

Reageer op dit artikel