nieuws

Ontslagvergoeding goedkoper

Faciliteren

Ontslagvergoedingen via de kantonrechter worden goedkoper. Werkgevers hoeven dus minder te betalen om iemand ‘op straat te zetten’.

Ontslagvergoedingen via de kantonrechter worden goedkoper. Werkgevers hoeven dus minder te betalen om iemand ‘op straat te zetten’.

Iemand ontslaan gaat niet zomaar, soms moet er zelfs een rechter aan te pas komen. In dat geval kunnen de kosten hoog oplopen. Er moet namelijk een ontslagvergoeding betaald worden. Veel werkgevers klagen over de hoge kosten van deze vergoeding. Minister De Geus van Sociale Zaken is het eens met deze kritiek. Hij vindt de kosten zo hoog, dat het bijna belemmerend werkt om nog nieuwe mensen aan te nemen.

Overwerk
Ook vindt de minister dat werkgevers vaak te scheutig zijn met de beloning voor overwerk. Dat moet op internationaal niveau worden afgesteld. ‘Daarbij moet je bedrijven wel de ruimte bieden om daarboven op afspraken te kunnen maken.’ 

Reageer op dit artikel