nieuws

PC jaloezie op het werk

Faciliteren

Veel mannelijke werknemers voeren een wedloop om nieuwe, snelle apparatuur. Vrouwen doen er niet aan mee en werken vaker met verouderde spullen.

Veel mannelijke werknemers voeren op het werk een wedloop om nieuwere, snellere apparatuur: laptops, mobiele telefoons, handheldcomputers et cetera. Vrouwen doen hier niet aan mee en werken daarom vaker en langer met verouderde spullen.

NIEUWSTE SNUFJES

Als één medewerker een nieuwe laptop krijgt, dan is binnen een paar dagen een groot aantal laptops ‘verouderd’, ‘niet snel genoeg’ of ‘ongeschikt om bij een klant mee aan te komen’, aldus een onderzoek van internetbedrijf Attachmate. Er is een soort wedloop ontstaan om de laatste snufjes op het gebied van mobiele techniek te krijgen. Die wedloop resulteert in rivaliteit en afgunst tussen de (vooral mannelijke) personeelsleden.

Een opvallend aspect van deze zogenoemde ‘pc-jaloezie’ is dat vrouwen nauwelijks deelnemen aan deze statuswapenwedloop, met als resultaat dat zij langer met verouderde apparatuur werken.

Volgens de onderzoeker vormen de gadget-liefhebbers een zware belasting op het IT-budget van bedrijven. Tot voor kort was het vooral de lease-auto en het al dan niet hebben van een eigen kantoor met uitzicht, die de status en de pikorde bepaalde. Nu is het laptop, handheld computer of mobiele telefoon.

Reageer op dit artikel