nieuws

Ruim de helft wil doorwerken na 65e

Faciliteren

Ruim de helft van de werkende Nederlanders wil na pensionering betaald werk blijven verrichten. Vooral hoogopgeleiden (68 procent) zouden hun loopbaan op die manier willen verlengen.

Ruim de helft van de werkende Nederlanders wil na pensionering betaald werk blijven verrichten. Vooral hoogopgeleiden (68 procent) zouden hun loopbaan op die manier willen verlengen.
 
 
Pensioengerechtigde
 
Zij hebben ook minder bezwaar tegen het oprekken van de pensioengerechtigde leeftijd. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek in twaalf geïndustrialiseerde landen van bureau Intomart in opdracht van het verzekeringsbedrijf Axa.

Verwachte pensioenleeftijd


Op dit moment heeft maar 5 procent van de gepensioneerden een betaalde baan. Uit het onderzoek blijkt overigens dat nog steeds een meerderheid van de Nederlanders tegen een verhoging van de pensioenleeftijd is.
De meeste werkende Nederlanders willen zelfs vroeger met pensioen (59 jaar) dan de huidige gepensioneerden uiteindelijk zijn gegaan (61 jaar). Zeker in vergelijking met landen als België, Frankrijk, Canada en met Hongkong ligt de verwachte pensioenleeftijd hoog.


Reageer op dit artikel